Kuřecí tikka




Suroviny

Dresink

  • Chilli koření lžička
  • Česnek 2 stroužky
  • Smetanový jogurt 1 ks
  • Koriandr mletý lžička

 

  • Kurkuma lžička
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný lžička
  • Římský kmín mletý 1 lžička

Maso

  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Kuřecí prsa 600 g

 

  • Sůl dle potřeby
  • Citronová šťáva z jednoho kusu

Postup

  • 1

    Kuřecí maso očistíme. Nasolíme ho, pokapeme citronovou šťávou a na 30 minut uložíme do ledničky proležet.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme zázvor, kmín, kurkumu, koriandr a chilli koření. Vše zalijeme jogurtem a dobře promícháme.

  • 3

    Proleželá kuřecí prsa nakrájíme na větší špalíčky. Vložíme je do misky a zalijeme ochuceným jogurtem. Promícháme je a přes noc necháme v chladu marinovat.

  • 4

    Druhý den kousky masa napícháme těsně vedle sebe na navlhčené špejle. Špízy rozložíme na gril a zvolna ze všech stran opečeme. Během pečení je potíráme olejem. Hotové je podáváme s dušenou rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace