Květák v sýrovém těstíčku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Květák 1 ks
  • Mléko 50 ml
  • Strouhaný sýr 100 g
  • Olej rostlinný na smažení
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Květák rozebereme na větší růžičky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Uvařený květák necháme okapat.

  • 2

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s moukou, strouhaným sýrem, mlékem a solí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těstíčka.

  • 3

    Růžičky květáku namáčíme v sýrovém těstíčku, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dorůžova. Smažený květák podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace