Libečková polévka s krupicovými knedlíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Libeček 5 lžic
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 1 ks
  • Krupice 6 lžic
  • Mrkev 2 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Vývar 1 l
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Libeček na ozdobu

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme nudličky mrkve a petržele a společně vše krátce orestujeme. Přimícháme nasekaný libeček, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme asi 15 minut. Podle chuti polévku osolíme a opepříme.

  • 3

    Pro přípravu knedlíčků v misce rozšleháme vejce vidličkou. Přidáme sůl, olej a krupici a vše dobře promícháme, až vznikne hladké těstíčko. Pomocí dvou lžic tvarujeme knedlíčky, které vhodíme přímo do polévky a vaříme asi 7 minut. Hotovou polévku spolu s knedlíčky rozdělíme do misek a ozdobíme lístkem libečku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace