Lilkové kroketky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Lilek 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 2 ks
  • Muškátový oříšek špetka
  • Citron 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Petrželka 1 snítka
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Strouhanka 6 lžic
  • Pepř mletý černý špetka
  • Listy salátu na ozdobu

Postup

  • 1

    Lilky omyjeme a osušíme. Rozkrojíme je na polovinu, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Vodu slijeme, lilky necháme okapat a vychladnout. Nakrájíme je na menší kousky a rozmixujeme. Petrželku opláchneme a nasekáme nadrobno.

  • 3

    Hmotu přendáme do mísy, přidáme petrželku, vejce a prosátou strouhanku. Ochutíme muškátovým oříškem, solí, mletým pepřem, oloupaným a prolisovaným česnekem a vše důkladně promícháme.

  • 4

    Ze směsi tvoříme malé placičky, které lehce posypeme strouhankou. Smažíme je na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Zdobíme zelenými listy salátu a citronem a podáváme s jogurtovým dipem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace