Lilky plněné kuskusem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lilek 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 200 g
  • Rozinky 30 g
  • Garam masala 1 lžička
  • Kuskus 150 g
  • Olej olivový dle potřeby
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Rajče 2 ks
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Kurkuma 1 lžička
  • Koriandr 2 větvičky

Postup

  • 1

    Lilky omyjeme, podélně překrojíme a dužinu nařízneme do kříže. Půlky lilků osolíme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme při 220 °C 10 minut. Pak je necháme zchladnout a lžící vydlabeme dužinu tak, aby zůstal asi 1 cm silný okraj.

  • 2

    Cibuli, česnek a mrkev oloupeme. Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Mrkev a omytá rajčata nakrájíme na větší kousky. Cibuli orestujeme na oleji dorůžova, pak přidáme česnek, mrkev, rajčata a rozinky.

  • 3

    Směs ochutíme solí, pepřem, garam masalou, kurkumou a vaříme, dokud mrkev nezměkne. Podle potřeby podlijeme trochou vody.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace