Lístkové kremeše


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Cukr krupice 3 lžíce
  • Máslo 250 g
  • Žloutek 6 ks
  • Listové těsto 500 g
  • Ztužovač šlehačky 1 dle potřeby
  • Cukr moučka 3 lžíce
  • Mléko 750 ml
  • Pudinkový prášek 4 ks
  • Smetana na šlehání 500 ml
  • Vaječný likér 50 ml

Postup

  • 1

    Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme je ve tvaru plechu. Jeden plát upečeme vcelku a druhý rozkrájíme rádýlkem na čtverečky a ty upečeme. V mléce rozmícháme krupicový cukr a přidáme 200 ml smetany, dáme vařit. Žloutky a pudinkové prášky rozmícháme v trošce mléka a přidáme do vařícího mléka. Uvaříme hustý pudink a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, po kapkách přikapáváme vaječný likér a vychladlý pudink. Vyšleháme hladký krém a naneseme ve vyšší vrstvě na upečený plát. Na krém naneseme vrstvu ušlehané šlehačky se ztužovačem. Povrch poklademe upečenými čtverečky a pocákáme polevou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace