Listový salát s kuřetem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 1 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Směs listových salátů 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Celozrnný chléb 1 plátek
  • Jogurt bílý 50 ml
  • Citronová šťáva 0.5 lžíce
  • Strouhaný parmazán 0.5 lžíce
  • Kuřecí prsa 150 g
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Ančovičky 1 ks
  • Hořčice dijonská 0.5 lžička
  • Drcený černý pepř dle potřeby

Postup

  • 1

    Saláty opláchneme a necháme okapat. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a osolíme. V pánvi zahřejeme olivový olej a prsíčka na něm opečeme z každé strany 3-4 minuty. Pak je přendáme na talíř a necháme v teple odpočinout.

  • 2

    Do výpeku na pánvi vložíme krajíček chleba a opečeme ho z obou stran dozlatova. Přendáme ho na papírovou utěrku, aby se odsál tuk, a pak ho nakrájíme na malé kousky (krutonky). Ančovičku rozmačkáme a vmícháme do jogurtu, který ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a pepřem. Pak do dresinku vmícháme parmazán.

  • 3

    Do misky dáme směs salátových listů a posypeme je krutony. Přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na plátky a salát zakapeme dresinkem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace