Losos po bretaňsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Losos 800 g
  • Petrželka 1 svazek
  • Šalotka 4 ks
  • Máslo 50 g
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Žampióny 200 g
  • Listy salátu na ozdobu

Postup

  • 1

    Z lososa opatrně stáhneme kůži a vykostíme ho. Rybu opláchneme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na menší kousky. Dáme je do misky, lehce osolíme, opepříme, zakapeme polovinou citronové šťávy a necháme asi 5 minut odležet.

  • 2

    Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony důkladně očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, žampiony i šalotku orestujeme a směs mírně osolíme.

  • 3

    Pak do pánve přidáme lososa a podusíme doměkka. Petrželku omyjeme, nasekáme nadrobno a přimícháme k rybě. Zakapeme zbylou citronovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme. Lososa se žampiony můžeme podávat na salátovém hnízdě jako předkrm nebo lehké letní jídlo.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace