Losos v papilotě s bylinkovými bramborami a zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Řapík celeru 2 stonky
  • Česnek 4 stroužky
  • Limetka 0.5 ks
  • Rozmarýn 1 větvička
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 50 ml
  • Máslo 40 g
  • Cibule 2 ks
  • Fenykl 0.3 ks
  • Tymián 1 snítka
  • Saturejka 1 snítka
  • Uvařené brambory 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Filet z lososa s kůží 600 g

Postup

  • 1

    Celer, cibuli a fenykl očistíme a nakrájíme je na nudličky, omytou limetku na plátky. Česnek oloupeme, bylinky omyjeme a osušíme a vše nasekáme najemno.

  • 2

    Uvařené brambory nakrájíme na dílky a v míse je smícháme se zeleninou, bylinkami a limetkou. Přidáme olej, ochutíme solí a pepřem a vše promícháme.

  • 3

    Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři plátky. Brambory se zeleninou rozdělíme na čtyři porce. List pečicího papíru položíme na výšku a do spodní části rozložíme porci brambor, na ni dáme plátek lososa. Pak rybu osolíme, opepříme a poklademe ji plátky másla.

  • 4

    Pečicí papír přehneme přes náplň a pečlivě utěsníme okraje, vznikne tak balíček půlkruhového tvaru. Postup zopakujeme i s ostatními porcemi. Balíčky pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 20 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace