Lovecká polévka s játrovými nočky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Olej rostlinný
  • Celer 0.5 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Kmín 0.5 lžička
  • Zvěřinový vývar 1200 ml
  • Česnek 4 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Játra z divočáka 200 g
  • Vejce 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Čerstvé houby 100 g
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Majoránka 2 lžičky
  • Žloutek 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Strouhanka 150 g
  • Domácí fleky s bylinkomi 100 g

Postup

  • 1

    Jednu cibuli nakrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel, nakrájené houby a kmín.Vše za stálého míchání osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme.

  • 2

    Přilijeme vývar, důkladně rozmícháme a přivedeme k varu. Nakonec přidáme trochu majoránky, dva stroužky utřeného česneku a žloutky. Provaříme a ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Játra dobře očistíme a umeleme společně se zbylou cibulí a česnekem. Přidáme strouhanku, vejce, sůl, pepř, majoránku a dobře rozmícháme. Z játrové hmoty tvoříme pomocí dvou lžic malé nočky, které vložíme do vroucí vodu a uvaříme.

  • 4

    Současně uvaříme v osolené vodě těstoviny. Vložíme je společně s játrovými knedlíčky do polévky. Vše prohřejeme, rozdělíme do talířů a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace