Luštěninové karbanátky v pita chlebu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Česnek 2 stroužky
  • Sterilovaná cizrna 400 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrst
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Chilli koření 1 špetka
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Pitta chléb 4 ks
  • Listy salátu 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Koriandr 1 hrst
  • Vejce 1 ks
  • Kmín drcený 0.5 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Olej rostlinný na opečení
  • Červená cibule 1 ks

Postup

  • 1

    Česnek a žlutou cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sterilovanou cizrnu scedíme a rozmixujeme s česnekem, cibulí, koriandrem a petrželkou.

  • 2

    Poté vmícháme vejce, mouku, kmín, chilli, sůl a pepř. Z hmoty tvarujeme menší kuličky nebo karbanátky, které opečeme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji.

  • 3

    Osmahlé karbanátky necháme okapat na papírovém ubrousku. Pita chleby na jednom konci seřízneme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Do pita chlebů vložíme několik listů salátu, trochu červené cibule a karbanátky. Můžeme podávat s bílým jogurtem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace