Lyonské brambory


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 1 kg
  • Česnek 4 stroužky
  • Máslo 100 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 400 g
  • Tymián 2 snítky
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme na velmi slabé plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Zahřejeme troubu na 200 °C. Z tymiánu odrhneme lístky.

  • 2

    Zapékací misku, nebo 4 menší misky vymažeme kouskem másla. Zbylé máslo rozpustíme v hluboké pánvi. Vsypeme cibuli a lístky tymiánu a na mírném ohni restujeme, až cibule změkne, ale nesmí zhnědnout. Pak přidáme česnek a ještě krátce opečeme.

  • 3

    Na dno zapékacích misek vyskládáme kolečka brambor, osolíme, opepříme. Na brambory rozložíme vrstvu cibule. Pokračujeme ve vrstvení, poslední vrstva jsou brambory. Zalijeme zbylým máslem z pánve a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 50 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace