Mandloví včelí andělíčci


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 30 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Piškoty 150 g
  • Marcipán 50 g

 

  • Mandle 200 g
  • Amaretto 1 lžíce

Nezařazené

  • Cukr moučka na vysypání
  • Půlky mandlí

 

  • Bílá čokoládová poleva 100 g
  • Piškoty 30 ks

Náplň

  • Vaječný likér 100 ml

 

Postup

  • 1

    Piškoty nastrouháme společně s oloupanými mandlemi najemno. Vše zpracujeme s marcipánem a likérem na pevnou hmotu, kterou necháme asi hodinu odležet v chladničce.

  • 2

    Hmotu rozdělíme na 30 kousků. Z každého kousku oddělíme část a vymodelujeme malou kuličku (hlavičku andělíčka). Zbylý kousek natlačíme do formičky vysypané cukrem.

  • 3

    Do středu uděláme obráceným koncem vařečky důlek, který vyplníme likérem. Úlky uzavřeme piškotem, vyklopíme z formičky a necháme asi hodinu oschnout.

  • 4

    Polevu rozpustíme na horké vodní lázni a úlky do ní namočíme. Než poleva ztuhne, přilepíme hlavičku a do stran zapíchneme půlky mandlí jako křidélka. Zbylou polevou naplníme malý papírový kornoutek a nastříkáme na hlavičku vlásky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace