Masopustní pekáček


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Uzená plec 500 g
  • Jitrnice 500 g
  • Sádlo 3 lžíce
  • Červené zelí sterilované 500 g
  • Klobása papriková 500 g
  • Mouka hladká na obalení
  • Česnek 2 ks

Postup

  • 1

    Uzenou plec opláchneme a osušíme. Nakrájíme ji na plátky a rozložíme do pekáčku. Podlijeme ji jen troškou vody, zakryjeme alobalem a v troubě ji při 170 °C asi 30 minut podusíme.

  • 2

    Jitrnice lehce obalíme v hladké mouce a na rozehřátém sádle na pánvi je ze všech stran opečeme. Vyjmeme je a ve výpeku opečeme řeznou plochu dolů napříč překrojené hlavičky česneku.

  • 3

    Opečené jitrnice, klobásy a česnek s výpekem přidáme do pekáčku s uzeným masem. Vše (bez alobalu) v troubě při 190 °C zapékáme asi 15 minut. Podáváme s podušeným zelím a bramborovými knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace