Měšce plněné masem a zeleninou vařené v páře (Čína)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 10 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 80 g
  • Maso hovězí mleté 200 g
  • Paprika žlutá 0.25 ks
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžíce
  • Koriandr 2 snítky
  • Bramborový škrob 20 ml
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    V misce smícháme mouku s polovinou škrobu. Přilijeme 75 ml vařící vody, promícháme a nakonec zapracujeme zbylý škrob. Těsto zakryjeme a necháme chvilku odpočinout.

  • 2

    V míse smícháme maso s pokrájenou cibulkou, pokrájenou paprikou, utřeným česnekem a šťávou ze zázvoru. Podle chuti osolíme a přidáme pokrájené lístečky koriandru.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 10 kousků a rozválíme je na co nejtenčí plátek. Do středu každého dáme lžíci náplně a okraje stočíme pevně do měšce. Měšce posadíme do pařáčku vyloženého proužky pečicího papíru a v páře vaříme asi 12 minut. Podáváme se sladkopálivou omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace