Mořský vlk po sicilsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mořský vlk 4 filety
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Olivy zelené 40 g
  • Sardelky 4 ks
  • Víno bílé 50 ml
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sterilovaná rajčata 250 g
  • Olivy černé 40 g
  • Kapary 1 lžíce
  • Bylinky na ozdobu

Postup

  • 1

    Vykostěné rybí filety omyjeme, osušíme a kůži ostrým nožem nařízneme. Z obou stran je osolíme a opepříme.

  • 2

    Nahřejeme větší pánev a pokapeme ji trochou olivového oleje. Vložíme do ní rybí filety kůží dolů, opečeme je, pak je otočíme, opečeme i z druhé strany (celkem asi 8 minut) a vyjmeme.

  • 3

    Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Olivy a sardelky překrájíme. Do pánve přilijeme zbylý olej, přidáme česnek, olivy, sardelky a kapary, podlijeme vínem a krátce povaříme.

  • 4

    Pak přilijeme rajčátka z konzervy a společně vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Do pánve vrátíme rybí filety, prohřejeme je a ozdobíme bylinkami. Rybu přelijeme omáčkou s rajčátky a podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace