Mřížák


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Džem 1 dle potřeby
  • Prášek do pečiva 0.5 ks
  • Mléko 3.5 lžíce
  • Tuk 80 g
  • Cukr moučka 80 g

Postup

  • 1

    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, změklým tukem, vejcem, vanilkovým cukrem a mlékem. Vypracujem vláčné těsto.

    Ze dvou třetin těsto rozválíme na tenkou placku a rozprostřeme ji do koláčové (dortové) formy. Potřeme džemem zvolené chuti. Ze zbylého těsta vyválíme válečky, ze kterých na koláči tvoříme mřížky.

    Koláč pečeme při teplotě 160 C asi 30 minut. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace