Mrkvové hvězdičky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 40 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Mrkev 1
  • Mouka špaldová 200 g
  • Zázvor mletý 1 lžička
  • Med 2 lžíce
  • Vejce 1

 

  • Cukr třtinový 100 g
  • Pohanková mouka 100 g
  • Olej olivový 100 ml
  • Čokoláda hořká 100 g

Nezařazené

  • Mandle loupané na ozdobu

 

Postup

  • 1

    Mrkev oloupeme, nastrouháme najemno a promícháme ji s cukrem. Do mísy prosijeme špaldovou i pohankovou mouku. Přidáme zázvor, olej, med, vejce a nakonec mrkev s cukrem. Vypracujeme pevné těsto a necháme ho asi hodinu odležet v ledničce.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný asi 3-4 mm. Pomocí formiček z něj vykrájíme hvězdičky různých velikostí. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 15 minut.

  • 3

    Vychladlé hvězdičky poté můžeme namočit v rozpuštěné čokoládě a dozdobit mandlemi. Některé hvězdičky můžeme čokoládou slepit k sobě a ozdobit např. vykrájenými sušenými meruňkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace