Nákyp caprese


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Veka 1 ks
  • Rajče 800 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Olej olivový 5 lžic
  • Sůl dle potřeby
  • Bazalka na ozdobu
  • Máslo na vymazání
  • Sýr mozzarella 400 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Tymián 1 snítka
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Veku nakrájíme na silnější plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozložíme plátky veky.

  • 2

    Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a přendáme do mísy. Zakápneme olejem, přidáme lístečky tymiánu, sůl a pepře a dobře promícháme.

  • 3

    Veku v míse střídavě poklademe plátky rajčat a mozzarelly a zasypeme cibulí s česnekem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 210 °C asi 15-20 minut. Hotový nákyp posypeme čerstvou bazalkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace