Ostrá polévka s fazolemi (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Cibule 2 ks
  • Chilli paprička 2 ks
  • Zázvor čerstvý kousek
  • Olej slunečnicový 2 lžíce
  • Mletá skořice špetka
  • Rajčata konzervovaná krájená 400 g
  • Koriandr 0.5 svazek
  • Česnek 4 stroužky
  • Řapík celeru 4 ks
  • Fazole červené sterilované 400 g
  • Kmín drcený 1 lžička
  • Kurkuma 0.5 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Smetana zakysaná 200 ml

Postup

  • 1

    Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek na plátky. Chilli papričky nakrájíme na kolečka, řapíky celeru na kousky. Zázvor oloupeme a nasekáme na jemno. Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, zázvor a nakrájené chilli papričky. Přisypeme kmín, skořici a kurkumu a vše opékáme asi 2 minuty.

  • 3

    Ke směsi přidáme sterilovaná rajčata a přilijeme zhruba 800 ml vody. Vaříme asi 10 minut, pak přidáme fazole a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem a pro zahuštění můžeme zeleninu promačkat šťouchadlem na brambory. Polévku ozdobíme lístky koriandru a podáváme s indickým chlebem a zakysanou smetanou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace