Palačinková pyramida s jahodami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Mléko 250 ml
  • Sůl špetka
  • Olej rostlinný 1 lžíce

 

  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 120 g

Náplň

  • Cukr moučka 80 g
  • Tvaroh měkký 150 g
  • Jahodový džem 50 g

 

  • Smetana na šlehání 120 ml
  • Jahody 250 g

Postup

  • 1

    Mléko nalijeme do mísy a rozklepneme do něj vejce. Přisypeme mouku a špetku soli. Vše dobře prošleháme na řidší těsto bez žmolků. Těsto necháme asi 20 minut odpočinout.

  • 2

    Pánev potřeme olejem a rozpálíme. Vlijeme na ni menší naběračku těsta a palačinku opečeme dozlatova po obou stranách. Stejně připravíme další tři tenké palačinky.

  • 3

    Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem dotuha. Část bílé šlehačky si dáme stranou na ozdobení povrchu pyramidy. Zbylou šlehačku vmícháme do tvarohu.

  • 4

    Jahody pečlivě očistíme a nakrájíme na menší kousky. Třetinu nakrájených jahod rozmixujeme a vmícháme do tvarohového krému.

  • 5

    První palačinku potřeme džemem a pak tvarohovou náplní, kterou poklademe kousky jahod. Postup opakujeme. Takto na sebe slepíme 4 palačinky, poslední horní potřeme jen džemem.

  • 6

    Zbylou šlehačky naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na povrch palačinkové pyramidy nastříkáme po obvodu pusinky. Ty ještě přizdobíme dílky jahod.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace