Pařížské bagety


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Cukr moučka 0.5 lžička
  • Droždí 40 g
  • Mouka hrubá dle potřeby
  • Mouka hladká 1000 g
  • Sůl 2 lžičky

Postup

  • 1

    V misce smícháme lžíci mouky, cukr, rozdrobené droždí a přilijeme asi 100 ml vlažné vody. Vše dobře rozmícháme a necháme na teple vykynout.

  • 2

    Mouku prosijeme do mísy, vmícháme sůl, přilijeme kvásek, 300 ml vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá mísy a tvoří se na něm bubliny. Hotové těsto poprášíme moukou a necháme přikryté kynout pouze při pokojové teplotě 2,5-3 hodiny.

  • 3

    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na 5 dílů. Každý vyválíme na delší váleček, ty přendáme na plech a přikryté necháme ještě 15 minut kynout. Bagety nakrojíme šikmo ostrým nožem několika zářezy, potřeme vlažnou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace