Pečená husa plněná kysaným zelím a jablky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 8 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Maso

  • Husa 1 ks
  • Kmín dle chuti
  • Pepř mletý černý dle potřeby

 

  • Cukr krystal dle potřeby
  • Zelí kysané 500 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce

Salát

  • Sůl dle potřeby

 

Postup

  • 1

    Husu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Pak ji na povrchu i uvnitř osolíme. Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Jablka omyjeme. Odstraníme jádřinec a dužinu nakrájíme na kostičky. Zelí a jablka dáme do mísy. Přilijeme olej. Vše opepříme, podle potřeby osladíme a promícháme.

  • 2

    Husu naplníme 2/3 zelné směsi a otvor zašijeme. Vložíme ji do pekáče, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Pečeme ji v předehřáté troubě při 200 °C asi 60 minut. Pak pekáč vyndáme, husu obložíme zbylým zelím s jablky a dopečeme ji doměkka.

  • 3

    Během pečení přeléváme husu výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Hotovou husu naporcujeme a na talíři podlijeme výpekem. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace