Pečená treska s koprovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • filety z tresky 800 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Cukr moučka dle chuti
  • Kopr 1 svazek
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 60 g
  • Creme fraîche 200 g
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Citronová šťáva dle chuti

Postup

  • 1

    Rybí filety očistíme. Nasolíme je, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle na pánvi. Vyjmeme je a uchováme teplé.

  • 2

    Výpek v pánvi zalijeme vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme créme fraiche a smetanu ke šlehání a vše krátce povaříme.

  • 3

    Základ na omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme ho vařit dalších asi 5 minut.

  • 4

    Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Nakonec do ní vmícháme nasekaný kopr. S vařenými brambory podáváme k rybím filetům.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace