Pečené bramborové lodičky plněné paštikovým krémem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Když dochází inspirace na večeři, sáhněte po osvědčených ingrediencích a zkuste je připravit jinak. Brambory a paštika jsou ve spíži vždycky. Tajemství tohoto receptu je v přidání strouhaného jablka, které podtrhne jemnou chuť paštikového krému.

Suroviny

  • Brambory 750 g
  • Mouka hladká 20 g
  • Májka lahůdková 1 ks
  • petrželová nať dle chuti
  • Máslo 50 g
  • Mléko 100 ml
  • Tymián dle chuti
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Brambory neloupejte, pouze kartáčkem vydrhněte a celé je vařte ve slupce 15 minut do poloměkka. Seřízněte vršek a opatrně vydlabejte střed.

  • 2

    Z másla a jíšky připravte světlou jíšku. Zalijte ji studeným mlékem a pořádně rozšlehejte. Povařte pár minut na hustší kaši, do které vmíchejte chlazenou paštiku, nastrouhané jablko, nasekané bylinky a rozmačkaný vnitřek z brambor.

  • 3

    Směs odstavte z plotny, pořádně promíchejte a naplňte do vydlabaných brambor. Povrch brambor potřete olejem a zapečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Podávejte teplé.

  • 4

    FOODSTYLING TIP! Přidejte do paštikové směsi nasekané čerstvé bylinky, kterými můžete hotové jídlo ozdobit. Dosolte opatrně, protože sama paštika už je osolená.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace