Pečené brambory s brokolicí a ovčím sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Brambory 6 ks
  • Brokolice 300 g
  • Celozrnná hořčice 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Olej rostlinný na vymazání

 

  • Sůl dle potřeby
  • Sýr Lučina 150 g
  • Vejce 1 ks
  • Sýr ovčí 70 g

Dip

  • Jogurt bílý 200 ml
  • Máta 8 Lístků

 

  • Česnek 1 stroužek

Postup

  • 1

    Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je a necháme zchladnout. Pak brambory podélně rozpůlíme, vnitřní část vydlabeme a dáme do mísy.

  • 2

    Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a krátce ji povaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme ji, nasekáme nahrubo a přidáme do mísy k bramborám. Vše vidličkou rozmačkáme a vmícháme lučinu, hořčici a vejce. Směs osolíme, opepříme a promícháme.

  • 3

    Rozpůlené a vydlabané brambory naplníme brokolicovou směsí. Posypeme je nastrouhaným ovčím sýrem a rozložíme na plech vymazaný olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut dozlatova.

  • 4

    V misce promícháme jogurt s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nasekanými lístky máty. Dip podáváme k upečeným bramborám.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace