Pečené křepelky ve slanině


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 55 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Maso

  • Křepelka 4 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Anglická slanina 8 plátků
  • Česnek 8 stroužků

 

  • Sůl dle potřeby
  • Rozmarýn 2 větvičky
  • Máslo 50 g

Náplň

  • Petrželka 2 lžíce
  • Toastový chléb 4 plátky
  • Vejce 1 ks

 

  • Muškátový oříšek špetka
  • Smetana na vaření 50 ml
  • Anglická slanina 100 g

Postup

  • 1

    Křepelky opláchneme, osušíme a do kůže vetřeme sůl a pepř. Připravíme nádivku. Z plátků toastového chleba odkrojíme okraje, nakrájíme je na kostky a pokapeme smetanou. Slaninu nakrájíme na velmi drobno a přidáme ji k toastovému chlebu společně s vejcem a nasekanou petrželí. Promícháme a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

  • 2

    Křepelky naplníme nádivkou. Kůži okolo břišního otvoru spíchneme špejlí, aby se otvor uzavřel. Nohy překřížíme a svážeme provázkem. Na každou křepelku dáme dva plátky anglické slaniny.

  • 3

    Křepelky naskládáme do pekáče a pokryjeme plátky másla. Do pekáče přidáme neoloupané stroužky česneku a natrhaný tymián a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace