Pečené kuře v kokosovém mléce (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kuře 1 ks
  • Vlašské ořechy 1 hrst
  • Kari 1 lžička
  • Citron 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Zázvor 30 g
  • Pažitka na ozdobu
  • Kokosové mléko 200 ml
  • Chilli paprička 4 ks
  • Mák mletý 1 lžíce
  • Kmín drcený 1 lžička
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Olej rostlinný 60 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Limetka 1 ks

Postup

  • 1

    Kuře očistíme, omyjeme a naporcujeme. Chilli papričky podélně rozřízneme, očistíme, nasekáme společně s vlašskými ořechy nadrobno a dáme do mísy.

  • 2

    Přidáme mletý mák, kari koření, drcený kmín, citronovou šťáva a sůl. Dobře promícháme a vložíme porce kuřete, které ve směsi dobře obalíme. Necháme asi 15 minut odležet.

  • 3

    Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Vložíme porce kuřete a ze všech stran je opečeme. Posypeme je zázvorem, osolíme, opepříme a podlijeme vodou (asi 200 ml). Přiklopíme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme při 190 °C asi 50 minut.

  • 4

    Asi 15 minut před koncem pečení podlijeme kuře kokosovým mlékem a dopečeme. Podáváme s dušenou rýží s rozinkami a zdobíme nasekanou pažitkou a limetkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace