Pečené sladké brambory


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Batáty 4 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Avokádo 1 ks
  • Chilli omáčka 1 lžíce
  • Dýňová semínka pražená 2 lžíce
  • Rajče 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Limetka 1 ks
  • Sýr balkánský 150 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Brambory omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody na 10 minut. Pak je osušíme a podélně na jedné straně nakrojíme. Připravíme si 4 čtverce alobalu. Na každý položíme jednu bramboru, osolíme a opepříme, pokapeme je olivovým olejem a zabalíme. Brambory v alobalu rozložíme na gril na prudký žár a pečeme asi 20 minut.

  • 2

    Mezitím připravíme náplň. Rajčata omyjeme. Vykrojíme z nich středy se semínky a dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku a dužinu lžící vyloupneme ze slupky. Nakrájíme ji na drobné kostičky a smícháme se šťávou z limety, chilli omáčkou a kostičkami rajčat. Přidáme na drobné kostičky nakrájený sýr a dýňová semínka.

  • 3

    Upečené brambory vybalíme z alobalu a do zářezů rozdělíme připravenou náplň.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace