Pečené vepřové koleno na bavorský způsob


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Zadní vepřové koleno 1 ks
  • Nové koření 6 kuliček
  • Cibule 1 ks
  • Cukr moučka 1 lžička
  • Bobkový list 3 Lístky
  • Sůl dle potřeby
  • Kečup 1 lžička
  • Černé pivo 500 ml

Postup

  • 1

    Koleno očistíme a dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme bobkové listy, nové koření a osolíme. Přivedeme k varu, pak teplotu zmírníme a vaříme asi 90 minut. Podle potřeby přiléváme vodu.

  • 2

    Pak koleno vyjmeme, dáme do pekáčku a kůži nařízneme. Cibuli oloupeme, přepůlíme a dáme ji do pekáčku ke kolenu.

  • 3

    Do asi 300 ml černého piva přidáme kečup a cukr, dobře rozmícháme a směsí podlijeme koleno.

  • 4

    Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Koleno během pečení podléváme zbylým pivem a přeléváme výpekem. Podáváme s křenem a hořčicí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace