Pekingská kachna (Čína)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Med 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 300 g
  • Okurek salátový 1 ks
  • Ředkev bílá (daikon) kousek
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Švestková povidla slazená Hamé 2 lžíce
  • Olej slunečnicový na smažení
  • Zázvor 1 lžička
  • Kachní prsa 2 ks
  • Olej slunečnicový 1 lžíce
  • Mrkev 1 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Chilli paprička 2 ks
  • Sójová omáčka Vasco da Gama dle chuti

Postup

  • 1

    Med prohřejeme se 2 lžícemi vody, zázvorem a trochou soli. Kachní prsíčka očistíme, potřeme marinádou a přes noc necháme v chladu odležet. Druhý den je v troubě při 180 °C upečeme dozlatova. Když zchladnou, nakrájíme je na plátky.

  • 2

    Z mouky, 1 lžíce oleje a asi 200 ml vody připravíme těsto. Zabalené do fólie ho necháme v lednici asi hodinu odpočinout. Pak z něj vyválíme tenké placky. Z jedné strany je potřeme olejem a vždy po dvou spojíme (potřenou stranou k sobě). Znovu je vyválíme. Pak placky na pánvi vytřené olejem z obou stran opečeme.

  • 3

    Okurku omyjeme, nakrájíme na špalíčky a promícháme se špetkou soli. Mrkev s ředkví očistíme, nakrájíme na nudličky a promícháme se lžičkou cukru. Očištěné cibulky nakrájíme na špalíčky asi 4 cm dlouhé.

  • 4

    Na oleji orestujeme nasekané, semínek zbavené chilli papričky. Přidáme povidla. Dochutíme je sójovou omáčkou a odstavíme. Placky naplníme plátky masa a zeleninou. Náplň přelijeme omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace