Pesce siciliana (ryba po sicilsku)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Olej olivový 4 lžíce
  • Strouhanka 2 lžíce
  • Bazalka 2 lžíce
  • Olivy černé 6 lžic
  • Filet z bílé ryby 4 ks
  • Sůl dle chuti
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Rajče 4 ks
  • Kapary 1 lžíce

Postup

  • 1

    V misce promícháme 2 lžíce oleje, 1 lžíci nasekané bazalky a citronovou šťávu. Rybí filety omyjeme, osušíme, dáme do pekáčku a potřeme připravenou marinádou.

  • 2

    Olivy necháme okapat a nasekáme nadrobno. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Smícháme olivy, rajčata a kapary, přidáme zbylý olej i nasekanou bazalku a vše podle chuti osolíme a opepříme. Směs naneseme na ryby a posypeme je strouhankou.

  • 3

    Pečeme nejprve asi 15 minut v předehřáté troubě při 220 °C a pak filety zapečeme pod rozpáleným grilem, aby kůrčička byla křupavá.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace