Pikantní marináda


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Rajčata drcená 250 g
  • Sůl dle potřeby
  • Med 3 lžíce
  • Hořčičná semínka 1 lžička
  • Pepř mletý černý špetka
  • Česnek 2 stroužky
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Ocet vinný 1 lžíce
  • Worcestrová omáčka 2 lžíce
  • Chilli koření 0.5 sáček

Postup

  • 1

    Bylinková marináda: Pomerančovou kůru nastrouháme do misky. Přidáme najemno nasekaný kopr, bazalku, petrželku a šalotku. Zalijeme olivovým olejem a ochutíme červeným pepřem a solí. Vše promícháme a necháme vychladit.

  • 2

    Jogurtová marináda: Kmín, hřebíček, koriandr a bobkové listy opražíme nasucho na pánvi. Necháme vychladnout a rozdrtíme ve hmoždíři nebo nahrubo rozmixujeme. Cibuli a česnek oloupeme a dáme společně se zázvorem do mixéru. Rozmixujeme a promícháme s chilli, kurkumou, drceným kořením, citronovou šťávou a bílým jogurtem. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    Pikantní marináda: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Přidáme drcená rajčata, med, worcester, vinný ocet, hořčičná semínka a chilli koření. Promícháme a provaříme na mírném ohni asi 20 minut. Necháme částečně vychladnout a rozmixujeme. Propasírujeme přes síto a ochutíme solím a pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace