Pikantní závin s nakládanou zeleninou, šunkou a vejcem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Připravte si tento slaný koláč podle vlastních chutí. Vezměte jako základ nakládanou zeleninu a pak už klidně improvizujte podle momentální nálady nebo stavu lednice. Existuje nespočet variací a všechny jsou stejně chutné.

Suroviny

  • Listové těsto 1 balení
  • Vejce uvařené natvrdo 4 ks
  • Sýr tvrdý 100 g
  • Čalamáda Barborka Znojmia 2 ks
  • Anglická slanina 200 g

Postup

  • 1

    Listové těsto vyválejte jako na štrúdl. Třetinu těsta poklaďte okapanou plátky slaniny, okapanou čalamádou, vajíčky překrojenými na polovinu a posypejte sýrem. Nebojte se náplň navrstvit klidně i na 3 cm.

  • 2

    Překryjte volnou části těsta a zabalte jako závin. Spoje těsta slepte rozšlehaným vajíčkem. Závin nahoře několikrát propíchněte vidličkou.

  • 3

    Povrch potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte do zezlátnutí 20–30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 4

    TIP! Aby byl závin na řezu pěkně barevný, přidejte do náplně 3 lžíce nakládané červené papriky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace