Pirátská loď (těstovinový nákyp)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Těstoviny 400 g
  • Mrkev 3 ks
  • Šunka dušená 300 g
  • Smetana 12 % 250 ml
  • Strouhaný sýr 80 g
  • Sůl dle potřeby
  • Hrášek mražený 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Smetana zakysaná 80 g
  • Tuk na vymazání

Postup

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Mrkev oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Hrášek nasypeme do cedníku a propláchneme. Ze šunky odkrojíme plátky na plachty a zbytek nasekáme na kostičky.

  • 3

    Kostičky šunky smícháme s těstovinami, mrkví a hráškem. Přilijeme vejce rozšlehaná se smetanou (12 %) a solí a vše promísíme.

  • 4

    Oválnou zapékací mísu vymažeme tukem, naplníme připravenou směsí a zakryjeme alobalem. Těstoviny zapékáme při 170 °C asi 30 minut. Pak je odkryjeme, potřeme směsí zakysané smetany a sýra a dopečeme dozlatova. Na špejle napíchneme plátky šunky a pak je jako stěžně zapíchneme do těstovin.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace