Pizza s houbami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 16 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Droždí 21 g
  • Mouka bezlepková 300 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Tuk na vymazání
  • Žampióny 5 ks
  • Smetana 200 g
  • Oregano 1 lžíce
  • Rajče žluté 2 ks
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Voda 220 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Anglická slanina 100 g
  • Brokolice kousek
  • Česnek 3 stroužky
  • Cherry rajčátka 100 g

Postup

  • 1

    Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a promícháme. Přilijeme trochu vlažné vody a necháme kvásek na teplém místě vzejít. Ze zbylé prosáté mouky, vody, oleje a kvásku vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Rozdělíme ho na 2 díly a vypracujeme bochánky, které položíme na vymazaný plech. Rozválíme je na placky a necháme kynout asi 15 minut.

  • 3

    Na kostičky nakrájenou slaninu lehce osmahneme v pánvi. Pak přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a krátce je orestujeme. Očištěnou brokolici rozebereme na drobné růžičky.

  • 4

    Smetanu promícháme s prolisovaným česnekem, oreganem a solí a pláty těsta jí potřeme. Pak na ně rozprostřeme slaninu, žampiony, brokolici a pokrájená omytá rajčaty. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Nakonec posypeme čerstvou bazalkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace