Plněné kuře ze Žitného ostrova


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Náplň

  • Máslo 50 g
  • Mléko 100 ml
  • Kuřecí játra 100 g
  • Sádlo 50 g
  • Petrželka 1 lžíce
  • Pepř mletý bílý dle potřeby

 

  • Vejce 2 ks
  • Rohlík 3 ks
  • Žampióny 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Majoránka dle chuti

Maso

  • Kuře 1 ks
  • Sůl dle potřeby

 

  • Slanina 100 g

Postup

  • 1

    Kuře očistíme, důkladně omyjeme a osušíme. Prsty opatrně uvolníme kůži na prsou a osolíme.

  • 2

    Připravíme si nádivku. Část másla smícháme v misce se žloutky, přidáme na kostky nakrájené rohlíky, které jsme předtím navlhčili mlékem. Játra a žampiony pokrájíme na menší kostky a orestujeme na sádle s cibulkou. Přidáme do misky společně s nasekanou petrželkou, majoránkou a ušlehaným sněhem z bílků. Osolíme, opepříme a zlehka promícháme.

  • 3

    Hotovou nádivkou plníme vzniklé kapsy pod kůží. Naplněné kuře obalíme plátky slaniny a podle potřeby převážeme nití. Do pekáče dáme zbytek másla, vložíme do něj kuře prsíčky nahoru, lehce podlijeme vodou a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C dozlatova (pečeme asi hodinu).


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace