Podhorské posúchy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 600 g
  • Žloutek 1 ks
  • Sádlo na smažení
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Švestková povidla slazená Hamé 150 g

Postup

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme.

  • 2

    Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, žloutek a špetku soli. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, které se nelepí.

  • 3

    Těsto rozválíme na pomoučněném válu na placku silnou asi 1 cm a formičkou nebo sklenicí vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a placičky smažíme zvolna z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a necháme na papírovém ubrousku okapat. Hotové posúchy potíráme švestkovými povidly.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace