Pohankové lívance s povidly




Ideální recept pro lenivá víkendová rána. Těsto si totiž můžete připravit dopředu a uchovat v lednici. Ráno stačí lívanečky jenom opéct a přichystat dokonalou snídani. Jestli se bude podávat do postele, je už jenom na vás!

Suroviny

  • Podmáslí 250 ml
  • Pohanková mouka 100 g
  • Javorový sirup 2 lžíce
  • Olej na smažení
  • Kůra z půlky citronu 1 ks
  • Tvaroh měkký 150 g
  • Vejce 1 ks
  • Ovesné vločky 100 g
  • Kypřící prášek 1 lžička
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks
  • Smetana zakysaná 150 ml

Postup

  • 1

    >>Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Ovesné vločky dejte do mixéru a nasekejte. Podmáslí prošlehejte s vajíčkem a poté smíchejte s pohankovou moukou, nasekanými vločkami, kypřicím práškem a oslaďte javorovým sirupem nebo medem. Těsto nechte 10 minut odpočinout.

     

  • 2

    V lívanečníku rozehřejte malé množství oleje a opečte na něm lívance z obou stran. Když se na syrové straně lívanečku začnou tvořit bublinky, je nejlepší čas k obrácení.

  • 3

    Hotové lívance bohatě potřete švestkovými povidly a na každý dejte kopeček krému z tvarohu vyšlehaného se zakysanou smetanou a citronovou kůrou.

     

  • 4

    TIP!

    • Ovesné vločky se dají koupit v bezlepkové variantě a s nimi připravíte lívance vhodné i pro celiaky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace