Pohorelské gulky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Brambory 1000 g
  • Česnek 1 paličky
  • Vejce 2 ks
  • Majoránka 1 lžička
  • Mouka hladká 50 g
  • Mouka hrubá dle potřeby
  • Cibule 2 ks
  • Maso uzené 300 g
  • Strouhanka 100 g
  • Kmín 1 lžička
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl sklenice
  • Sádlo 2 lžíce
  • Anglická slanina 100 g

Postup

  • 1

    Polovinu brambor uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Pak je oloupeme a nastrouháme. Zbylé syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    Oboje nastrouhané brambory promícháme, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, utřený česnek, vejce, strouhanku, koření, sůl a podle potřeby hladkou mouku.

  • 3

    Vypracujeme hustější těsto, ze kterého vytvarujeme větší kuličky a obalíme je v hrubé mouce. Vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut (záleží na velikosti knedlíků). Když vyplavou, vyndáme je děrovanou lžící do mísy.

  • 4

    Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka a vše orestujeme dozlatova na vepřovém sádle. Horkou směs nalijeme na bramborové koule a podáváme. Vhodnou přílohou je kysané zelí nebo salát.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace