Polenta se sušenými rajčaty a volským okem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibulka jarní 100 g
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Polenta 400 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 3 stroužky
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 3 lžíce
  • Vejce 4 ks
  • Sušená rajčata 100 g

Postup

  • 1

    Jarní cibulky a česnek očistíme a vše nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zeleninu na něm osmahneme dozlatova. Pak přidáme sójovou omáčku a ještě chvilku restujeme.

  • 2

    Do jiné pánve s rozehřátým olejem rozklepneme vejce. Osolíme je a necháme propéct asi 3-4 minuty.

  • 3

    Polentu připravíme podle návodu na obalu. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme je k uvařené polentě. Nakonec přimícháme i orestovanou cibulku s česnekem a polentu dosolíme a opepříme. Hotovou polentu podáváme s volským okem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace