Pomerančové dortíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 30 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Máslo 280 g
  • Vejce 8
  • Šťáva z bio pomeranče 0.5
  • Vlašské ořechy 280 g
  • Mouka polohrubá 180 g

 

  • Cukr moučka 280 g
  • Kůra z bio pomeranče 0.5
  • Kandovaná pomerančová kůra 50 g
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Kypřící prášek 1 lžička

Poleva

  • Pomerančová marmeláda 100 g
  • Kůra z bio pomeranče 0.5

 

  • Cukr moučka 150 g
  • Šťáva z bio pomeranče 0.5

Nezařazené

  • Kandovaná pomerančová kůra na ozdobu

 

Postup

  • 1

    Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutky, pomerančovou kůrou a šťávou do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh a obě hmoty lehce spojíme. Vmícháme nadrobno nakrájenou kandovanou kůru, nastrouhané ořechy, nastrouhanou čokoládu a prosátou mouku s kypřicím práškem.

  • 2

    Hotové těsto rozetřeme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného polohrubou moukou (výška těsta by měla být asi 3 cm). Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 30 minut.

  • 3

    Po upečení necháme krátce vychladnout, vyklopíme z pekáčku a povrch potřeme marmeládou.

  • 4

    Pomerančovou šťávu, najemno nastrouhanou kůru a cukr utřeme na hladkou lesklou polevu. Polevu rozetřeme na povrch a necháme lehce zaschnout. Pak kovovým vykrajovátkem vykrojíme kolečka o průměru 4 cm. Povrch dortíčků ozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace