Rajčata plněná těstovinami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Rajče 4 ks
  • Salám šunkový 80 g
  • Hrášek mražený 50 g
  • Těstoviny 160 g
  • Sýr eidam 80 g
  • Sůl dle potřeby
  • Šalotka 2 ks
  • Olej olivový 6 lžic
  • Bazalka nasekaná 1 lžíce
  • Smetana 100 ml
  • Sýr parmezán 80 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Rajčatům odřízneme vršky a lžící z nich vydlabeme vnitřky, které odložíme stranou. Šalotku nasekáme na jemno, sójový salám nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a šalotku se salámem orestujeme.

  • 2

    Přidáme vnitřky z rajčat, hrášek, nasekanou bazalku, uvařené těstoviny a vše zalijeme smetanou. Krátce povaříme a přidáme nastrouhaný eidam a část parmazánu. Osolíme, opepříme a promícháme.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata, vložíme je do zapékací mísy, pokapeme zbylým olejem a posypeme zbytkem parmazánu.

  • 4

    Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 12-15 minut. Podáváme se salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace