Ravioli s lososem a rajčatovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Náplň

  • Bílek 1 ks
  • Kopr 1 snítka
  • Smetana 250 ml

 

  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Losos 250 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Omáčka

  • Máslo 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Bylinky 1 lžíce

 

  • Sýr parmezán 50 g
  • Rajče 250 g
  • Rybí vývar 100 ml

Těsto

  • Mouka hladká 200 g
  • Sůl dle potřeby

 

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Vejce 2 ks

Postup

  • 1

    Mouku se špetkou soli prosijeme do mísy. Uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Přilijeme olej, podle potřeby 2-4 lžíce vody a vypracujeme hladké pružné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, zabalíme ho do mikroténové fólie a necháme asi 25 minut odpočinout.

  • 2

    Lososa nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme kopr a vše rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtyři pruhy. Na dva naneseme hromádky lososové náplně ve vzdálenosti asi 4 cm a mezery potřeme rozšlehaným bílkem. Přikryjeme je zbývajícími pláty a v mezerách mezi náplní k sobě dobře přitiskneme. Pak těsto rádýlkem rozkrájíme. Ravioli vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3-5 minut. Hotové vyndáme a potřeme olejem, aby se neslepily.

  • 4

    Rajčata a česnek nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme nasekané bylinky a zalijeme rybím vývarem. Povaříme asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Hotové ravioli v omáčce už jen prohřejeme. Podáváme posypané sýrem a bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace