Raviolky s ořechy




Suroviny

Omáčka

  • Mléko 300 ml
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Smetana na vaření 100 ml

 

  • Cukr krupice 50 g
  • Pudinkový prášek 1 sáček
  • Žloutek 3 ks

Náplň

  • Mléko 800 ml
  • Vlašské ořechy 100 g

 

  • Cukr krupice 50 g

Nezařazené

  • Mouka hladká 300 g

 

  • Vejce 3 ks

Postup

  • 1

    Mouku prosijeme na vál. Přidáme vejce a zpracujeme pevné těsto. Těsto přiklopíme nahřátou nerezovou miskou a necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Mléko s cukrem přivedeme k varu. Přidáme nastrouhané ořechy a krátce provaříme. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Z mléka, krupicového a vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme krém. Odstavíme z ohně, přidáme smetanu, žloutky a dobře promícháme.

  • 3

    Odleželé těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozválíme na velmi tenký plát a rádýlkem naznačíme dílky o velikosti 4x5 cm. Rozšlehaným bílkem potřeme okraje jednotlivých kousků. Do středu obdélníčku dáme lžičku náplně. Druhý díl těsta rozválíme na velmi tenký plát a položíme přes naplněný plát. Těsto na spojích přitiskneme k sobě a rádýlkem rozkrájíme na jednotlivé dílky.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli a vložíme několik raviol. Vaříme asi 5 minut. Pak vyndáme z vody a necháme okapat. Stejným způsobem uvaříme i zbylé ravioly. Uchováváme je teplé. Pak je rozdělíme na talíře a přelijeme žloutkovou omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace