Řecká jehněčí pečeně v jogurtu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 25 minut
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Suroviny

  • Jehněčí kýta vykostěná 800 g
  • Šalvěj 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Jogurt bílý 600 g
  • Mouka hladká 4 lžíce
  • Paprika červená na ozdobu
  • Tymián 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Máslo 160 g
  • Vejce 4 ks
  • Olivy černé na ozdobu
  • Paprika žlutá na ozdobu

Postup

  • 1

    Kýtu odblaníme, omyjeme a osušíme. Do hloubky ji nařízneme a rozložíme na plát, který posypeme nasekanými bylinkami, opepříme a osolíme. Maso svineme do rolády a převážeme provázkem. Do pekáčku nakrájíme na kousky 120 g másla a na ně položíme roládu. Pečeme ji v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Během pečení roládu podle potřeby podléváme vodou.

  • 2

    V míse důkladně promícháme jogurt, vejce, mouku a 1/2 lžičky soli. Směs nalijeme do zapékací mísy a poklademe ji kousky zbylého másla. Z rolády odstraníme provázek a dáme ji na jogurtové lůžko. Zapékáme ji v předehřáté troubě při 170 °C ještě asi 25 minut.

  • 3

    Měkkou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s jogurtovou omeletou, kterou ozdobíme paprikami a olivami. Vhodnou přílohou je pita chléb.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace