Řecké souvlaki se salátem choriatiki




Suroviny

Maso

  • Olej olivový 100 ml
  • Oregano 2 lžičky
  • Citronová šťáva ze dvou kusů
  • Česnek 2 stroužky
  • Vepřová panenka 600 g

 

  • Sůl dle potřeby
  • Citronová kůra ze dvou kusů
  • Víno červené 100 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti

Salát

  • Olej rostlinný 6 lžic
  • Sýr feta 150 g
  • Okurka 1 ks
  • Šťáva z citronu z jednoho kusu

 

  • Olivy černé 20 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Rajče 3 ks
  • Lístky z oregána na ozdobu

Postup

  • 1

    Rajčata, okurku i cibuli očistíme a nakrájíme na dílky, fetu na kostičky. V míse promícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Přidáme nakrájenou zeleninu a sýr, zamícháme a salát dáme vychladit do lednice.

  • 2

    Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, přilijeme olivový olej a víno, přidáme sušené oregano, prolisovaný česnek, pepř, citronovou šťávu a kůru. Dobře vše promícháme, aby se maso obalilo v marinádě, a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády, napícháme na navlhčené špejle a ze všech stran jej osolíme. Pak špízy opečeme na grilovací pánvi z každé strany asi 3 až 4 minuty. Opečené špízy podáváme s vychlazeným salátem, který ozdobíme olivami a lístky oregana.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace