Řecký koláč s bramborami a mletým masem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Listové těsto 300 g
  • Strouhanka 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Smetana zakysaná 150 g
  • Sýr feta 200 g
  • Cherry rajčátka 150 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Maso hovězí mleté 500 g
  • Brambory 400 g
  • Vejce 2 ks
  • Muškátový oříšek špetka
  • Beraní rohy na ozdobu

Postup

  • 1

    Smetanu rozšleháme s vejci. Vmícháme rozdrobený sýr a vše dochutíme pepřem, muškátovým oříškem, případně solí.

  • 2

    Smetanovou směs rovnoměrně rozlijeme na náplň koláče. Navrch rozložíme rajčátka a beranní rohy. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme ho asi 45 minut.

  • 3

    Z listového těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu, kterou jsme vymazali máslem nebo vyložili pečicím papírem. Poprášíme ho strouhankou. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji v pánvi. Přidáme mleté maso a orestujeme ho. Osolíme ho a opepříme.

  • 4

    Masovou směs rozprostřeme na těsto ve formě a do pánve vsypeme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Osolíme je a za stálého míchání je opékáme asi 10 minut. Pak je přesypeme do formy na masovou směs.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace