Rizoto s mořskými plody


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kalamáry 600 g
  • Olej olivový dle potřeby
  • Rýže kulatozrnná 480 g
  • Víno bílé 80 ml
  • Rajče 2 ks
  • Drcený černý pepř dle chuti
  • Sýr parmezán 120 g
  • Ruccola 1 svazek
  • Slávky jedlé 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Šalotka 2 ks
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Česnek 2 stroužky
  • Máslo 80 g
  • Plochá petrželka 4 snítky

Postup

  • 1

    Kalamáry omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka, mušle očistíme pod tekoucí vodou kartáčkem. V hrnci rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou šalotku. Pak krátce opečeme i rýži a zalijeme ji vínem a trochou vývaru. Necháme vařit na mírném ohni a během vaření přiléváme postupně další vývar.

  • 2

    Na druhé pánvi opečeme na lžíci oleje nakrájené kalamáry, na kostičky nakrájená rajčata, nasekaný česnek, přidáme slávky a krátce prohřejeme. Tuto směs přidáme k ještě ne zcela dovařené rýži.

  • 3

    Vše osolíme, opepříme a prohřejeme. Do rizota přidáme nastrouhaný parmazán a máslo. Odstavíme z ohně a nakonec vmícháme nasekanou petržel. Při podávání posypeme kopečky rizota rukolou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace