Rizoto s quinoou a pečenou zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Drcený černý pepř dle chuti
  • Rýže bílá 200 g
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Strouhaný parmazán 100 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Quinoa 200 g
  • Olej olivový
  • Tymián 3 snítky
  • Bílé víno 200 ml
  • Máslo 100 g

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Quinou nasypeme na sítko s malými dírkami a velmi důkladně ji omyjeme horkou vodou.

  • 2

    Zeleninu očistíme, papriky zbavíme semeníků a vše nakrájíme na kousky. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 3

    Nakrájenou zeleninu poklademe na plech a pokapeme ji olivovým olejem. Osolíme ji, opepříme a posypeme tymiánem. Plech vložíme do trouby a zeleninu pečeme doměkka.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a cibuli i česnek osmažíme. Na tento základ nasypeme rýži a quinou a chvíli je za stálého míchání restujeme.

  • 5

    Základ zalijeme vínem a vaříme ho, dokud se víno zcela nevsákne. Poté nalijeme na základ naběračku vývaru a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud se vývar opět nevstřebá. Postup opakujeme, dokud rýže není takřka měkká.

  • 6

    Pečenou zeleninu vyndáme z trouby, přisypeme ji ke směsi rýže a quinoy a zlehka promícháme. Hotové rizoto odstavíme z plotny. Přidáme máslo a nastrouhaný parmazán a ještě jednou promícháme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace